Medvedev: Venemaa on huvitatud ühiskilbist NATOga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedevi sõnul on Moskva huvitatud koostööst NATOga ühise raketikilbi küsimustes.


NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen tegi eelmisel nädalal Tallinnas ettepaneku, et allianss ja Venemaa peaksid koos looma raketitõrjesüsteemi, mis kataks nii Euroopat kui Venemaad.

Medvedev ütles eile õhtul Taani ringhäälingus DR edastatud intervjuus, et Venemaa on pikka aega olnud seisukohal, et globaalne julgeolekusüsteem või raketikilp ei tohiks kaitsta vaid üht kindlat riiki või riikide rühma. «Pigem peaks see olema rahvusvahelise kogukonna kõigi kohusetundlike liikmete huvides,» ütles ta DPA teatel.

«Venemaa lihtsalt tahab häid suhteid teiste riikidega - nii suurte kui väikestega. Usume, et meie riik on kaasaegse maailma loomulik osa ja tahame areneda koos ülejäänud maailmaga,» ütles ta intervjuus RIA Novosti teatel. «Kaasaegse Venemaa nägu on naeratav... Aga teised riigid peavad meile vastu naeratama.»

Taanlasest Rasmussen ütles DRile, et Medvedevi sõnavõtt «võib olla uue ajastu algus NATO, USA ja Venemaa vahelises kaitsekoostöös».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles