India vahistas Pakistani heaks spioneerinud diplomaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bhutani koolilapsed lehvitavad India ja Pakistani lippe. Lõuna-Aasia väikeriigis toimub piirkondliku koostööorganisatsiooni SAARC tippkohtumine.
Bhutani koolilapsed lehvitavad India ja Pakistani lippe. Lõuna-Aasia väikeriigis toimub piirkondliku koostööorganisatsiooni SAARC tippkohtumine. Foto: SCANPIX

India saatkonnas Islamabadis töötanud naisdiplomaat on vahistatud süüdistatuna spionaažis Pakistani heaks, teatasid täna politsei ja välisministeerium.


«Meil on alust arvata, et Islamabadis asuva India saatkonna ametnik edastas informatsiooni Pakistani luureagentuuridele,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Vishnu Prakash AFP teatel ajakirjanikele.

Kõrge India politseiallika sõnul jälgiti 53-aastast diplomaati Madhura Guptat, kes töötas saatkonna teise sekretärina ja tegeles pressi- ja infoküsimustega, enne vahistamist kuus kuud.

India uudisteagentuur PTI teatel jõudis Gupta saatkonnas töötada ligi kolm aastat ja väidetavalt edastas India välisluureteenistuse salajast infot oma Pakistani kontaktidele.

India endine välisminister K.C Singh ütles uudistekanalile Times Now, et kuna Gupta töötas välisluureteenistuse informatsiooni-, mitte poliitikaosakonnas, omas ta luureandmetele piiratud juurdepääsu. «Samas on see läbimurre. Varem on sisse imbunud USA ja idaeurooplased, kuid see on esimene kord, mil see õnnestus Pakistanil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles