Suurbritannias läheb müüki terve dinosaurus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonile minev diplodookuse skelett.
Oksjonile minev diplodookuse skelett. Foto: SCANPIX

Suurbritannias läheb järgmisel kuul müüki terve suure diplodookuse skelett, mille eest loodetakse saada kuni 700 000 eurot.

Haruldane skelett, millele on pandud suisa hüüdnimi – Misty – on 17 meetrit pikk ja kuus meetrit kõrge ning ligi 150 miljonit aastat vana.

Skeleti leidsid 2009. aastal USA Wyomingi osariigist kuulsa dinosauruseküti Raimund Albersdoerferi pojad. Skeletti kaevati välja üheksa nädalat ning seejärel tegelesid selle restaureerimisega Hollandi teadlased.

Skeleti arvatav hind jääb 470 000 kuni 700 000 euro vahele, ent oodatud on kõik pakkumised.
«On väga võimalik, et selle ostab mõni muuseum, kuid teoreetiliselt võib see minna ka erakätesse,» kommenteeris Summer's Palace'i oksjonimaja esindaja Silke Lohan uudisteagentuurile AFP.

Ladina keeles nimega Diplodocus longus tuntud saurus oli taimetoitlane ning üks suurimaid loomi, kes eales maapinnal kõndinud.

Terve skeleti leidmine on nii haruldane, et isegi Londoni loodusloomuuseumi Dippy nimeline skelett on kokku pandud kahe looma säilmetest.

Skelett kuulub suuremasse müügiartiklite sarja «Evolutsioon»: müüki lähevad veel ka näiteks dodode luud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles