Snowdeni info avalikustaja lahkub The Guardianist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glenn Greenwald
Glenn Greenwald Foto: SCANPIX

USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) jälgimisprogrammi PRISM avalikkuse ette toonud ajakirjanik Glenn Greenwald lahkub väljaandest The Guardian.

CNNi andmetel on Greenwaldi uueks töökohaks uus internetimeediafirma, mille rahastajaks on internetikaubanduse eBay rajaja Pierre Omidyar.

Greenwald kirjutas USA endise luureanalüütiku ja NSA alltöövõtja Edward Snowdeni informatsioonile toetudes mitmeid NSA tegevust paljastavaid artikleid. Need tekitasid ülemaailmse skandaali ja proteste.

Greenwaldi sõnas, et otsus lahkuda The Guardianist ei tulnud kergelt. Samas aga ei tahtnud ta uut ja huvitavat väljakutset käest lasta.

Suurbritannia peaminister David Cameron nõudis eile parlamendiuuringut selle kohta, kas The Guardian on Snowdeni informatsiooni avalikustamisega seadnud ohtu rahvusliku julgeoleku.

46-aastane Glenn Greenwald on USA päritolu ajakirjanik, poliitikakommentaator, advokaat, kolumnist, blogija ja kirjanik. Ta oli Briti väljaande The Guardian kolumnist 2012. aasta augustist kuni selle aasta oktoobrini.

2007 – 2012 töötas ta kolumnistina internetiväljaandes salon.com ning tegi kaastööd The Guardianile. Ta töötas ka inimõiguste advokaadina.

Lisaks on ta oma kirjutisi avaldanud sellistes väljaannetes nagu The New York Times, Los Angeles Times, The American Conservative, The National Interest ja In These Times.

Tema poolt välja antud neljast raamatust kolm on olnud The New York Timesi bestesllerite nimekirjas. Samuti peab ta ülikoolides loenguid ning esineb raadio- ja telesaadetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles