Venemaa tahab järgmisel aastal ELiga viisavabaduskõnelusi alustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt.
Piiripunkt. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Venemaa tahab järgmisel aastal alustada Euroopa Liiduga viisavaba reisimise tingimuste üle läbirääkimisi, teatas täna avaldatud intervjuus kõrge Vene ametnik.

«Selleks peab EL aga eelnevalt langetama poliitilise otsuse,» alustamaks läbirääkimisi kokkuleppe algversiooni üle, sõnas Vene asevälisminister Aleksei Meškov RIA Novostile.

«Lepe puudutaks lühiajalisi reise,» lisas Meškov ja kutsus Brüsselit üles pärast Vene-ELi detsembris toimuvat tippkohtumist alustama lepingu algversiooni väljatöötamisega.

Venemaa on üritanud aastaid Euroopa Liiduga soodsaid viisatingimusi sisse seada, kuid EL on leppe sõlmimist pidevalt edasi lükanud. Moskva on süüdistanud ka ELi nimetamata jäänud skeptikuid protsessi väljasuretamises.  

«Me ootame ELilt positiivset signaali,» ütles Meškov. Millal leping võiks sõlmitud saada, seda asevälisminister ei täpsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles