Prantsusmaal deporteeriti 15-aastane koolitüdruk koolibussist otse Kosovosse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonarda Dibrani (pildil koos oma vennaga)rääkis täna Kosovos Mitrovicas ajakirjanikega endaga juhtunust.
Leonarda Dibrani (pildil koos oma vennaga)rääkis täna Kosovos Mitrovicas ajakirjanikega endaga juhtunust. Foto: SCANPIX

Prantsuse niigi tulisele immigratsioonidebatile lisandus uut hoogu, kui avalikkuse ette jõudsid teated 15-aastasest tüdrukust, kes otse koolibussis kinni võeti ja Kosovosse deporteeriti. Siseminister Manuel Valls on juhtumi tõttu sattunud ka oma sotsialistidest parteikaaslaste kriitika alla.

Täna blokeerisid väljasaatmise vastu protestivad õpilased mitme Pariisi kooli sissepääsud, valitsus aga üritas Valls’ilt tähelepanu kõrvale juhtida, lubades koolibussist Kosovosse saadetud Leonarda Dibrani kohtlemise üle vaadata. Tüdruku perekond sisenes Prantsusmaale 2009. aastal ebaseaduslikult ja neil ei olnud võimalik enam praegu õiguslikke kaebusi oma väljasaatmise kohta esitada.

Mõned sotsialistidest saadikud süüdistasid Prantsuse praeguse valitsuse kõige populaarsemat ministrist Valls’i vasakpoolsete väärtuste reetmises ja karmi immigratsioonipoliitika ajamises, mille viimaseks väljenduseks on koolitüdruku kodumaale saatmine otse klassireisilt.

Valls on aina karmimaid avaldusi teinud ka mustlaste kohta, kes elavad Prantsuse linnadesse püstitatud ebaseaduslikes laagrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles