Pihkva kremli tornid hävisid tules

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihka kremli põleng
Pihka kremli põleng Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Pihkva kremlis ööl vastu kolmapäeva puhkenud tulekahjus said suuri kahjustusi kaks kaitsealust torni, mis võimude kinnitusel uuesti üles ehitatakse.


Teisipäeval pool tundi enne keskööd alanud tulekahju sai alguse Vlasjevskaja tornis, milles asunud restoran Belaja Rus hävis täielikult. Sealt levis tuli tugeva tuulega ka Rõbnitskaja torni, mille puust katus samuti leekide roaks läks, vahendas ITAR-Tass.

Vene eriolukordade ministeerium uurib võimalikke tulekahju põhjuseid. Ehho Moskvõ raadiojaama teatel kaalutakse esialgu võrdselt kaht versiooni: halvas korras elektrisüsteemi või ka süütamist, millest kirjutavad mõned kohalikud portaalid.

Pihkva oblasti kuberner Andrei Turtšak lubas pärast tulekahju, et see häving ei tohi häirida peatseid 9. mai pidustusi linnas. Tules hävinud tornid loodetakse tema sõnul taastada veel sel aastal, vahendas RIA Novosti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles