Kaks Nairobi kaubanduskeskusest leitud surnut olid tõenäoliset ründajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera pilt Nairobi rünnakust.
Turvakaamera pilt Nairobi rünnakust. Foto: SCANPIX

Kaks Keenia pealinnas asuvast Westgate'i kaubanduskeskusest välja toodud surnut olid tõenäoliselt ründajad, rääkis BBCle Keenia parlamendiliige.


Rünnakut uuriva komitee esimehe Ndung'u Gethenji sõnul viitas sellele asjaolu, et mõlema surnukeha kõrvalt leiti relv AK-47. Keenia sõjavägi aga neid relvi ei kasuta. Surnukehadega tegelevad edasi kohtueksperdid.

Üks suures osas kokku varisenud kaubanduskeskusest leitud hukkunutest on tõenäoliselt ka Keenia armee sõdur.

Keenia võimud on avalikustanud nelja kahtlusaluse nimed või hüüdnimed, ent rohkem infot pole avalikkusele jagatud.

21. septembril toime pandud neli päeva kestnud rünnakus hukkus vähemalt 67 inimest, ent Keenia Punase Risti andmetel on 23 inimest endiselt kadunud.

Endiselt on ebaselge, kui palju inimesi keskust ründas. Politsei esialgsel hinnangul oli neid 10-15, ent Keenia võimude poolt avalikustatud kaubanduskeskuse turvakaamerate salvestistelt on seni nähtud vaid nelja meest.

Täna kirjutas BBC, et üks rünnaku toimepanijaist võib olla Norra kodanikust Somaalia päritolu mees Hassan Abdi Dhuhulow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles