LAVi slummielanikke ajas kahe väikelapse tapmine ja vägistamine raevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad täna Diepsloot'is pildiga, mis kujutab üht väidetavat vägistajat ja tapjat.
Protestijad täna Diepsloot'is pildiga, mis kujutab üht väidetavat vägistajat ja tapjat. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika vabariigi politsei vahistas sel nädalal toimunud kahe väikelapse vägistamise ja mõrva eest viis meest, tuhanded raevus elanikud saabusid aga juhtumi tõttu tänavale protestima.

«Viies kahtlusalune võeti täna hommikul kinni,» teatas politsei pressiesindaja Lungelo Dlamini uudisteagentuuri AFP teatel. Neli eelnevalt arreteeritud meest peavad täna kohtusse ilmuma.

«Neile esitatakse süüdistused inimröövis, vägistamises ja mõrvas,» sõnas Dlamini.

Meeste vanus jäi 29 ja 47 eluaasta vahele. Kõik elasid Johannesburgis loodes asuvas agulis Diepslootis, mille avalikust käimlast leiti teisipäeval kahe tapetud tüdruku laibad. Lapsed olid olnud kadunud möödunud laupäevast saadik ning kui nad leiti, selgus, et neid on vägistatud ja seejärel surnuks kägistatud.

Pärast viit vahistamist puhkesid piirkonnas rahutused, blokeerides teid ja loopides politsei pihta kive. Kogunenud oli mitu tuhat inimest, keda politsei kummikuulidega tulistades üritas laiali ajada.

Diepslooti näol on tegu tihedalt asustatud slummiga, kus puudub veevärk. Nii peavad asunikud jagama teisaldatavaid tualette ja kuivkäimlaid.

Lõuna-Aafrika vabariigis on üks maailma kõige mõrvarohkemaid riike. Ametliku statistika kohaselt tapetakse igal aastal ligi 16 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles