Iraagi rünnakutes hukkus vähemalt kümme inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopommiplahvatus Bagdadis.
Autopommiplahvatus Bagdadis. Foto: SCANPIX

Iraagis sai reedel reas terrorirünnakutes surma vähemalt kümme inimest, nende seas neli sama perekonna liiget, teatasid võimud.

Iraagis on vägivald tõusnud tasemele, mida pole nähtud 2008. aastast.

Iraagi põhjaosas asuvast Mosulist läände jäävas Sinjaris lasid islamiäärmuslased nende kodus maha kurdi päritolu ema ja tema kolm poega, keda süüdistati ketserluses.

Baqubas lõhkes samal ajal pomm  elumaja lähedal, plahvatuses sai surma kaks ja haavata viis sama perekonna liiget. Sealsamas lasti maha terrorivõrgustiku Al-Qaeda vastu võitleva omakaitseväe Sahwa võitleja ja veel üks inimene sai haavata.

Pealinnas Bagdadis lõhkes autopomm Mashtali linnajaos, kus sai surma kolm ja vigastada 12 inimest.

Päev varem kärgatas pealinnas Bagdadis ja selle ümbruses 11 autopommi, plahvatustes jättis elu vähemalt 44 ja sai vigastada 120 inimest. Mitu rünnakut, sealhulgas kaks suitsiidiplahvatust leidis aset riigi põhjaosas, kus usuvägivald on samuti hoogustumas.

Kurdi rahva hulka kuuluvad shabakid, keda on Iraagis umbes 30 000, elavad peamiselt Mosulist idas asuvates külades. Nad räägivad kurdi keele dialekti ja praktiseerivad šiiaislami, kristluse ja kohalike uskumuste segu, mistõttu äärmuslased peavad neid ketseriteks.

Läinud kuul tappis suitsiidipommar Mosuli lähedal shabaki matustel 26 ja vigastas 46 inimest.

ÜRO saadik Nikolai Mladenov mõistis neljapäeval rünnakud rahvusvähemustele karmilt hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles