Kreeka politsei kahtlustab abielupaari mitmes lapseröövis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastane tüdruk, kelle Kreeka politseinikud võtsid mustlastelt ära.
Nelja-aastane tüdruk, kelle Kreeka politseinikud võtsid mustlastelt ära. Foto: SCANPIX

Kreeka politsei vahistas romide abielupaari, keda kahtlustatakse mitmete laste röövimises.

Politsei korraldas riigi keskosas reidi mustlaste laagrisse, kust nad leidsid valgenahalise väikelapse, kes ilmselgelt polnud abielupaari järglane, vahendas eilne Daily Mail.

Kahtlust äratasid ka 39-aastase mehe ja 40-aastase naise erinevad ütlused. Üks neist rääkis, et nad leidsid lapse ja teine, et lapse andis neile tundmatu isik.

DNA test kinnitas hiljem, et abielupaar polnud nelja-aastase tüdrukuga suguluses.

Kreeka saatis Interpoli kaudu rahvusvahelise päringu, et selgitada välja lapse tõelised vanemad. Arvatakse, et tüdruk on pärit Põhja- või Ida-Euroopast.

Abielupaaril oli laagris kokku 14 last, keda nad väitsid enda järglased olevat. Paarike oli lapsed registreerinud Kreeka eri osades. Uurimine alles käib, kuid esialgsel hinnangul on vaid kolm lastest abielupaari enda omad.

Tüdruku hoole alla võtnud heategevusorganisatsioon on väljendanud imestust selle üle, kui lihtne Kreekas on võimuesindajaid petta ja võõraid lapsi enda järglasteks vormistada.

Juhtunu on aga andnud uut lootust Portugalis 2007. aasta maikuus hotellitoast röövitud Madeleine McCanni vanematele, et nende laps võib kõigest hoolimata veel elus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles