Müstiline Maria pääseb peagi Kreeka lastekodusse

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastane Maria, kes leiti mustlaslaagrist Kesk-Kreekast.
Nelja-aastane Maria, kes leiti mustlaslaagrist Kesk-Kreekast. Foto: SCANPIX

Kreeka abiorganisatsioon Smile of the Child on saanud sadu kõnesid mustlaslaagrist leitud 4-aastase blondi Maria tõttu.

Maria pole lapse õige nimi, tema isik pole veel kindlaks tehtud, rääkis organisatsiooni esindaja Panagiotis Pardalis täna ajalehele Ilta-Sanomat.

«Oleme saanud telefonikõnesid Kreekast ja välismaalt, kuid mitte midagi konkreetset selgunud pole,» jutustas ta. «Peamiselt võeti kontakti seoses laste varasemaid kadumisi puudutanud juhtumitega erinevates maailma paikades. Maria juhtum on andnud nii mõnelegi perele lootust, nad saadavad meile fotosid ja küsivad, et kas meil on teavet mõne muu juhtumi kohta.»

Organisatsioon on saatnud vihjed edasi Kreeka politseile, kes jätkab uuringuid koos Interpoliga.

«Ühendust on võtnud sajad inimesed. Number võib läheneda tuhandele. See on uskumatu lugu, mis annab lootust ja äratab teadlikkust,» jutustas Pardalis.

Tüdrukuke viidi täna haiglasse uuringutele. Ta jäeti mustlaslaagris hooletusse, kuid nüüd läheb tal juba paremini, jutustas Pardalis.

«Ootame testide valmimist ja siis saadame ta ühte oma lastekodusse. Organisatsioonil on erinevates Kreeka piirkondades kokku 13 lastekodu, neis on enam kui 300 last. Maria jaoks on neist ühes koht juba olemas. Seal saab ta tuge sotsiaaltöötajalt ja psühholoogilt.»

Maria leiti eelmisel kolmapäeval Farsala lähistel asuvast mustlaslaagrist. Ametivõimud uurivad, kas Maria ja ülejäänud seal olnud 13 last on sattunud röövide või lastekaubanduse ohvriks.

Ka Maria osas pole täit selgust. Kreeka politseinikud ei julgenud täna pärastlõunal kinnitada, et laps on röövitud. DNA testide abil sai aga küll selgeks, et tal pole bioloogilist sidet mehe ega naisega, kes väitsid end olevat tema vanemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles