Kelam: Läänemere strateegia vajab paremat koordineerimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri satelliidifotolt
Läänemeri satelliidifotolt Foto: SCANPIX

Eestist Euroopa Parlamenti valitud Tunne Kelam avaldas arvamust, et Läänemere strateegia vajab paremat koordineerimist.

2006. aastal Euroopa Parlamendi algatatud Läänemere strateegia ellurakendamine algas möödunud aastal Rootsi eesistumise ajal, Euroopa Parlamendi poolt jälgib strateegia ellurakendamist ka Balti-Euroopa Intergrupp, vahendas Kelami pressiesindaja.

Balti-Euroopa intergrupi esimees Tunne Kelam ning teised intergruppi kuuluvad Euroopa Parlamendi liikmed kohtusid eile Brüsselis regionaalasjade peadirektoraadi
juhi Dirk Ahneriga, kellega arutati Läänemere strateegia hetkeseisu.

Arutluse all oli Läänemere strateegia koordinatsioon, rahastamine ning strateegia fokuseerimine konkreetsetele ja seotud projektidele. Paremaks koordineerimiseks
pakkusid saadikud välja roteeruva eesistumise, mis tähendaks piirkonna iga riigi aastast eesistumist strateegia koordineerimiseks.

«Ees on järgmine finantsperspektiiv, mis algab 2014. Kindlasti on Läänemere strateegia vaja ühendada territoriaalse ühtekuuluvuse dimensiooniga, mida võimaldab nüüd Lissaboni leping. Läänemere strateegia mõte on, et kõik liikmesriigid keskendavad oma tähelepanu kogu piirkonna huve hõlmavatele projektidele. Meie eelistused on kõigepealt ühiste transpordisüsteemide väljaarendamine, energiasüsteemide väljaarendamine, teadus- ja arendustegevus ja innovatsioon,» ütles Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles