Moskva finantspetturid kasutasid rahapesuks Eesti panku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: SCANPIX

Vene siseministeeriumi juurdluskomitee on paljastanud finantspettuste skeemi, millega on väidetavalt seotud ka Eesti pangad.

Ametkonna pressiteenistuse teatel on uurimise all kuritegelik rühmitus, kes teenis ebaseadusliku pangandustegevusega ligi 5,5 miljardit rubla.

Vahi alla on võetud mitu isikut, konfiskeeritud rahalisi vahendeid ühtekokku enam kui 6,5 miljoni dollari väärtuses.

«Uurimise käigus tehti kindlaks, et omamata Venemaa Keskpanga litsentsi avasid kahtlusalused juriidiliste isikute pangaarveid, teostasid arveldusi, rahaliste vahendite inkassatsiooni ning valuuta ostu-müügitehinguid,» ütles juurdluskomitee esindaja neljapäeval Interfaxile.

Kahtlusalused avasid variisikute nimele registreeritud firmade nimel Moskva pankades arveid, kandsid sularaha vajavate klientide nimel raha fiktiivsete firmade arvetele Küprose ja Eesti pankades.

Juurdluse andmeil kanti nende fiktiivsete firmade arvetele ligikaudu 5,5 miljardit rubla, kliendid said vastutasuks sularaha.

Sularaha toodi mitu korda nädalast Moskvasse Aserbaidžaanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles