Austraalia maastikupõlengud ähvardavad liituda tulepõrguks

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kagu-Austraalias Uus-Lõuna-Walesi osariigis möllavad viimaste aastakümnete tõsiseimad tulekahjud ei taha vaatamata tuletõrjujate jõupingutustele järele anda.

Eile kuulutasid võimud välja eriolukorra, vahendas Reutersi video.

Tuletõrjujad kardavad, et kaks suurt põlengut võivad Sinimägede (Blue Mountains) piirkonnas ilmastikuolude tõttu ühineda, moodustades sadade kilomeetrite pikkuse tulerinde, vahendas AFP.

«Ma poleks kunagi uskunud, et saan kasutada sõna megapõleng,» ütles maapiirkondade tuletõrjeülem Shane Fitzsimmons ja lisas, et tõenäosus, et kaks suurt tulekahju ühinevad, on väga suur.

Põlengutest leviv suits häirid Sydney elanike argipäeva.

Tänase päeva seisuga oli osariigis 58 tulekollet, neist 14 üle pole kontrolli saavutatud. Kõige hullem on olukord Lithgow linna juures, mis jääb Sydneyst läände, kus tuli on hävitanud põõsaid ja puid ligi 40 000 hektaril.

Senise seisuga on hukkunud üks mees, hävinud on sajad elamud. Tulekahjud möllavad kõnealuses piirkonnas alates 17. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles