Peruu õhuvägi avab UFOde osakonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti rahvusarhiivis säilitatav joonistus 1993. aastal Heathrow lennuvälja juures nähtud tundmatust lendavast objektist.
Briti rahvusarhiivis säilitatav joonistus 1993. aastal Heathrow lennuvälja juures nähtud tundmatust lendavast objektist. Foto: SCANPIX

Peruu õhuvägi teatas, et taastab anomaalsete õhufenomenide ehk teisisõnu UFOde uurimise osakonna.


Et inimesed, kes näevad ebatavalisena tunduvaid fenomene, mis põhjustavad üllatust või muret, teaksid, et on olemas institutsioon, mis uurib nende antud infot, põhjendas osakonna loomist kolonel Julio Vucetich.

Anomaalsete õhufenomenide uurimise osakond (DIFAA) ühendab sotsiolooge, arheolooge, astronoome ja ka õhuväelasi, kes peaksid analüüsima, kui tihti, kus ja mis ajal selliseid nähtusi esineb, selgitas Vucetich riiklikule uudisteagentuurile Andina.

Esimest korda avati DIFAA aastal 2001. Viis aastat tagasi pandi see aga administratiivsete probleemide tõttu kinni. Samasugused riiklikud ametid on olemas ka mitmes teises Lõuna-Ameerika riigis, näiteks Brasiilias, Argentinas ja Tšiilis.

Vucetichi sõnul avatakse Peruus see osakond seetõttu, et tundmatute õhufenomenide nägemine ja neist meedias kirjutamine on sagenenud.

Möödunud nädalal näiteks oli kohaliku ajakirjanduse teatel Maramba linnas mitu päeva taevas näha helendavaid objekte.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles