Ajaleht: Volgogradi terroristi valmistas ette tema oma mees

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volgogradi eilset terroriakti uurivad eksperdid oletavad, et enesetaputerroristi Naida Asijalova juures olnud lõhkeseadeldise valmistas tema abikaasa Dmitri Sokolov, kirjutab tänane Kommersant.

1992. aastal sündinud Sokolov on väidetavalt Mahhatškala jõugus spetsialist-õhkija. Operatiivtöötajate arvates valmistas just tema oma naise terrorirünnakuks ette.

Lisaks oletavad korrakaitsejõud, et mees on seotud ka Madina Alijeva sooritatud enesetapurünnakuga 25. mail Mahhatškalas.

Sokolovi asukoht pole teada - ta on tagaotsitav. 

Kommersandi andmetel tutvus Moskva oblastis Dolgoprudnõi linnas elanud Sokolov Dagestanis Buinakskis elanud Asijalovaga, kes oli temast kümme aastat vanem, interneti vahendusel.

Jõustruktuuride töötajate oletusel sõitis Sokolov juulis 2012 Dagestani, liitus Mahhatškala mässulistega ja võttis endale nimeks Adbul Džabbar.

Allikas rääkis Kommersandile, et Asijalova lõpetas kolm aastat tagasi ära igasuguse suhtluse oma emaga (isa oli surnud) ja vahetas pärast seda pidevalt elukohta.

Terroriakt Volgogradi liinibussis leidis aset eile kella 14 paiku Lesobaza peatuse juures Lazorevaja tänaval.

Plahvatuses hukkus kuus inimest. Lisaks sai surma enesetaputerrorist Asijalova (30), kelle passi jäänused olid  sündmuskohal.

Bussi rusudest leiti granaadi tükke ja lisaks ka üks lõhkemata granaat.

Eriolukordade ministeeriumi Lõuna regionaalüksuse andmetel sai erineva raskusastmega vigastusi 43 inimest. Neist neli toimetati täna erilennukiga Moskvasse ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles