Ivanišvili ei välista Saakašvili suhtes uurimise algatamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili välistab president Mihheil Saakašvili poliitilist tagakiusamist pärast seda, kui tema ametiaeg 27. oktoobril läbi saab, ent ei välista, et õiguskaitseorganid võivad tema suhtes kriminaalasja algatada.

«Mingisugust Saakašvili poliitilist tagakiusamist ei tule, ent küsimusi on temale terve hulk. Kui endine peaminister (Vano Merabišvili) on vanglas, kui endine kaitseminister (Batšo Ahhalaia) on vanglas, kui teine endine kaitseminister (David Kezerašvili) võeti Prantsusmaal kinni, kui endise peaprokuröri (Zurab Adeišvili) ja praeguse Thbilisi linnapea (Gigi Ugulava) suhtes on algatatud kriminaalasjad, siis on loomulik, et tahaks presidendilt selgitust,» ütles Ivanišvili täna telekanalile Imedi.

Ta ei välistanud, et Saakašvili suhtes algatatakse kriminaalasi seoses peaminister Zurab Žvania surmaga 2006. aastal, aga ka seoses 2011. aasta 26. mai sündmustega, mil miitingu laialiajamise käigus said inimesed surma.

«Arvate, et president ei teadnud sellest? Muidugi teadis. Kodanikuna ma ei tahaks, et mu presidenti kuulataks üle või et ta pandaks vangi, see ei tee riigi mainele head, kuid ma ei sekku prokuratuuri ja kohtu asjadesse,» ütles valitsusjuht.

2012. aasta oktoobris valimised võitnud Ivanišvili leer on süüdistanud president Saakašvili valitsusametnikke võimuliialdustes. Saakašvili süüdistab omakorda Ivanišvilit nõiajahis enda ja oma liitlaste vastu.

2004. aastal ametisse astunud Saakašvili on kaotanud suure osa oma mõjuvõimust ja peab pärast 2013. aasta presidendivalimisi tagasi astuma.

Lääneriigid on hoiatanud Gruusiat eelmiste võimude poliitilise tagasikiusamise ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles