Iiri võimud võtsid mustlastelt ära blondi lapse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka mustlaslaagrist leitud väike blond Maria koos oma seniste hooldajate Christos Sali ja Selini Saliga.
Kreeka mustlaslaagrist leitud väike blond Maria koos oma seniste hooldajate Christos Sali ja Selini Saliga. Foto: SCANPIX

Iiri võimud võtsid Dublinis mustlasperekonna juurest ära seitsmeaastase blondi lapse, teatasid täna politsei ja meedia, Kreekas lööb samal ajal lained sealsest mustlaslaagrist möödunud nädalal leitud Maria juhtum. 

Iiri politsei pressiesindaja teatas täna uudisteagentuurile AFP, et laps võeti eile ära Dublini lähistel Tallaght’is asuvas majast lapsekaitseseaduse alusel ning viidi tervishoiutöötajate hoole alla.

Juhtumiga seoses ühtegi inimest vahistatud pole.

Ajalehe Sunday World’i võrguvärava põhjal sai politsei vihje, et blond tüdruk elab koos mustlaspaariga, kellega tal väliselt midagi sarnast ei ole. Seitsme-aastase sinisilmse lapse hooldajad väitsid, et tegemist on nende tütrega, kes 2006. aastal sündis.

Paar esitas politseile ja sünnitunnistuse ja passi, kuid politseid need dokumendid ei rahuldanud ja nüüd seisab eest võimalikud DNA-testid.

Iiri seaduste kohaselt võib tüdrukut kuu aega tervishoiuasutuses hoida. Siis tuleb aga otsustada, kas lapse peab hooldajatele tagasi andma või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles