Saksa kohus: bordell ei ole hotell

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid Saksamaal.
Prostituudid Saksamaal. Foto: SCANPIX

Prostitutsiooni eesmärgil tube välja rentides ei saa hotellidele ette nähtud maksusoodustust, teatas täna Saksa föderaalkohus.


Ruumide kommertseesmärkidel välja rentimisele rakendub Saksamaal 19-protsendiline maks ning Münchenis asuv föderaalkohus kinnitas, et ka seksteenuste pakkumiseks üüritavatele tubadele kehtib just see maks.

Hotellid maksavad seitsmeprotsendilist maksu.

Düsseldorfi lääneosas asuva «Erose keskuse» nime kandva hoone omanik rentis prostituutidele päeva või nädala kaupa 13 mullivannidega varustatud «erootilist tuba» ning väitis, et tegu on majutuse pakkumisega, mistõttu, ta peaks saama maksusoodustust. Omaniku kinnitusel ei olnud tema toad kuidagi eraldi seksteenuste pakkumiseks mõeldud ning tegu oli tavaliste hotellitubadega.

«Hoone asetsemisest punaste laternate piirkonnas ilmneb selgelt, et eesmärgiks ei olnud pakkuda majutust, vaid tegeleda prostitutsiooniga,» leidis aga kohus.

Saksamaal seadustati prostitutsioon 2001. aastal ning seaduste järgi on tegu tavalise töö- ja maksuseadustele alluva ametikohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles