Austraalia metsatulekahjudes hukkus päästetöödel osalenud piloot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad püüavad tulekahju levikut vastutulega peatada.
Päästjad püüavad tulekahju levikut vastutulega peatada. Foto: SCANPIX

Täna kukkus Austraalias alla tulekahjude kustutustöödel osalenud lennuk, mille pardal olnud piloot hukkus.

16. oktoobrist Sinimägede piirkonnas möllanud tulekahjude kustutustöödel osalevad tuhanded tuletõrjujad, kellest suurem osa teeb seda vabatahtlikult. Teiste seas võitleb tulekahjudega ka Austraalia peaminister Tony Abbot.

Tules on hävinud enam kui 200 kodu. Lisaks täna hukkunud lennukipiloodile on seni teadaolevalt tules elu jätnud veel üks inimene.

Pisut jahenenud ilm aitas täna tuletõrjujate tööle esialgu kaasa, ent peagi puhus tugev tuul tule uuesti lõõmama ning taas kuulutati välja kõrgeim ohutase.

Ühe praegu lõõmavatest tulekahjudest suurima ja ulatuslikuma, mis katab 300 kilomeetri laiuse ala ning on põletanud 47 000 hektarit maad, puhkemises on päästeteenistuse andmetel süüdi sõjavägi.

Lithgow linna lähedal lõõmav tuli sai alguse möödunud nädalal sõjaväe lasketiirus plahvatanud laskemoonast.

Sõjaväe esindajad vabandasid pärast Sinimägede majori Mark Greenhilli vihast vastuste nõudmist. Kaitsejõudude ülem õhuväe marssal Mark Binskin sõnas, et tunneb juhtunu pärast kahetsust ning ainus, mida ta õnnetuse asjaoludest teab on fakt, et tulekahju süütas õppustel korraldatud plahvatus.

«Ma oleks arvanud, et Austraalia armee teab, et kuival, palaval ja tuulisel päeval ei ole mõttekas plahvatusi korraldada,» kommenteeris Greenhill.

Praegu lõõmavad tulekahjud on laastanud üle 124 000 hektari maad ning tegu on ühe viimased 50 aasta hullema põlenguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles