FEMEN avas Türgi esinduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi esinduse avamisest teavitav foto FEMENi kodulehelt.
Türgi esinduse avamisest teavitav foto FEMENi kodulehelt. Foto: femen.org

Paljaste rindadega naisaktivistide rühmitus FEMEN avab oma Türgi haru, teatas liikumine oma sotsiaalmeediakontodel, lisades kinnituseks juurde ka katmata ülakehaga türklanna pildi.
 


«Me teatame, et FEMENi Türgi kontor on avatud! Liituge Güntülüga ja võidelge demokraatia eest oma riigis,» teatas liikumine eile Twitteri vahendusel.

Pildil lipumaalinguga poseeriv Güntülü avaldas sellega ühtlasi protesti selle vastu, et Ankara Lähis-Ida Tehnikaülikooli linnakust ehitatakse läbi maantee ja selleks raiutakse maha sadu puid.

FEMEN on varem Türgis korraldanud mitmeid meeleavaldusi ja lubanud selles riigis esinduse avada. Mullu 1. märtsil võeti Istanbulis vahi alla Ukraina FEMENi aktivistid, kes üritasid rindu välgutada protestiks naistevastase vägivalla vastu.

FEMEN asus tegutsema 2008. aastal ja liikumise keskuseks on siiani selle sünnilinn Kiiev. Rahvusvahelist tuntuks kogusid nad paljasrindsete meeleavaldustega seksiturismi, rahvusvaheliste abieluvahendajate, seksismi ning veel paljude sotsiaalsete, siseriiklike ja rahvusvaheliste probleemide teemal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles