Erdoğan ärritas Serbiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor fänn Recep Tayyip Erdoğani Kosovo-visiidi ajal teda ootamas.
Noor fänn Recep Tayyip Erdoğani Kosovo-visiidi ajal teda ootamas. Foto: EPA

Serbia võimud mõistsid hukka Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani üleeile Kosovos peetud kõne, leides, et tema sõnu ei saa kuidagi sõbralikena tõlgendada.


«Serbia Vabariigis ei saa selliseid avaldusi vastu võtta kui sõbralikke. Need lähevad lahku kinnitustest, mida me saame Türgi tippametnikelt,» kommenteeris Erdoğani sõnavõttu Serbia välisministeerium.

Kosovos Prizrenis peetud kõnes ütles Erdoğan: «Kosovo on Türgi ja Türgi on Kosovo.» Ta lisas veel, et need kaks riiki jagavad sama ajalugu ja tsivilisatsiooni.

«Imperaator Dusani (tuntud Serbia keskaegse valitseja, toim) linn on tõenäoliselt kõige vähem sobilik koht sellisteks avaldusteks. Kogu maailm teab, et Kosovo on serbia sõna ja Serbia territoorium, isegi need, kes on seda poolriiki tunnustanud,» märkis Serbia välisministeerium oma avalduses.

Erdoğan osales selle visiidi käigus ka koos Kosovo kolleegi Hashim Thaçi ja Albaania kolleegi Edi Ramaga Pristina rahvusvahelise lennujaama uue terminali avamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles