24 tunniga on Vahemerest päästetud 700 migranti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Lampedusa vastuvõtukeskuses.
Migrandid Lampedusa vastuvõtukeskuses. Foto: EPA

Viimase ööpäeva jooksul on viie piirivalve- ja mereväeoperatsiooniga Sitsiilia ranniku lähedalt Vahemerest päästetud ligi 700 inimest, kes tahavad Euroopast asüüli.


Kümned viimase 24 tunni jooksul päästetud inimesed on pärit Eritreast – riigist, kust tuli ka suur osa 3. oktoobril Lampedusa lähedal uppunud inimestest.

Tänavu on Itaalia rannikule jõudnud üle 33 000 migrandi. See number on ligi kolm korda suurem kui mullune. Tulijate kõige tavalisemad päritoluriigid on Eritrea, Somaalia ja viimasel ajal ka Süüria.

Suur osa neist inimestest omakorda on saabunud Lampedusale. Selle linnapea hoiatas nüüd ELi liidreid, et nood peaksid oma immigratsioonipoliitika kiirelt ümber kujundama.

«Kui Euroopa lähenemine asüülile ja immigratsioonile ei muutu, ei upu Lampedusa juures mitte ainult migrandid, vaid ka EL,» ütles Giusi Nicolini Brüsselis, kus kohtus Euroopa Parlamendi juhi Martin Schulziga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles