New Yorgi linnapea: pääsesime väga verisest intsidendist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiekspert uurib Times Square'il tossanud Nissanit.
Pommiekspert uurib Times Square'il tossanud Nissanit. Foto: SCANPIX

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg rääkis tänasel pressikonverentsil, et tänu linnaelanike valvsusele ja politseinike professionaalsusele õnnestus ära hoida väga verine intsident.


Bloomberg meenutas, et esmalt äratas auto kahtlust T-särke müünud mehes, kes on Vietnami sõja veteran, vahendas CBS News.

Mees pöördus ratsapolitseisse kuuluva politseiniku Wayne Rhatigani poole, kes viibis oma hobuse Migsiga Times Square'il ja teatas suitsevast maasturist.

Politseinik märkas samuti suitsu ja tundis püssirohu lõhna. Sellest saigi alguse laiaulatuslik operatsioon New Yorgi kesklinnas, rääkis linnapea.

Bloomberg tänas New Yorgi politseid (NYPD), föderaalset juurdlusbürood (FBI) ja tuletõrjedepood ning päästeametit tehtud töö eest. «Kõige enam tahan tänada müüjat ja ohvitser Rhatigani ratsapolitseist,» rõhutas ta.

Politseinikud vaatavad üle valvekaameratest saadud videolinte, kuid kõigi kontrollimine võtab aega tunde.

Linnapea pidi pressikonverentsil mitu korda tõdema, et tegijast ega motiivist pole mingeid andmeid.

Bloomberg väljendas lootust, et mõnel võimalikul pealtnägijal on informatsiooni Nissani kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles