Somaalia mässulised hõivasid piraatide kodusadama

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hizbul Islami liider šeik Hassan Dahir Aweys oma jüngritega.
Hizbul Islami liider šeik Hassan Dahir Aweys oma jüngritega. Foto: SCANPIX

Somaalia mässuline grupeering Hizbul Islam võttis täna oma kontrolli alla piraatide senise nn kodusadama Haradheere'i ja soovib saada osa tulusast ärist.


Piraatide sõnul saatis rühmitus kaks päeva tagasi oma esindajad nende juurde nõudmisega saada omale viiluke nende ärist, kuid oma sõnul ütlesid nad ära, vahendas

Reuters.

Täna sisenesid mässuliste relvastatud veokid Haradheere'i linna ilma võitluseta. «Nad tulid linna. Nende võitlejaid on igal tänaval näha,» rääkis kohalik elanik Mohamed Hussein Reutersile. «Nad tulid koos 14 militaarveokiga. Paljud piraadid lasid linnast autodega jalga.»

Haradheere ja Hobyo on väljaspool Somaaliat tegutsevate piraatide kaks peamist tugibaasi. Nad on teeninud kümneid miljoneid dollareid kaubalaevade hõivamisega, tuues neid sadamasse ja nõudes omanikelt vabastamise eest lunaraha.

Seni pole Hizbul Islami ega Al-Qaedaga seotud Al-Shabaabi piraatlusega otseselt seostatud.

«Nad tulid linna, nad tahavad saada siia oma piraate ja meid välja tõrjuda,» jutustas piraat Hassan Reutersile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles