Azarov: Ukraina kavatseb Venemaaga kokku leppida uue gaasihinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja Ukraina peaminister Mõkola Azarov
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja Ukraina peaminister Mõkola Azarov Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov ütles reedel, et peab gaasiläbirääkimiste lõpuleviimist Venemaaga üheks oma olulisemaks eesmärgiks.

Ukraina-Vene kaubavahetus on lähiminevikus vähenenud veerandi võrra, lausus Azarov uudisteagentuurile Interfax.

«Ukraina tootjad ei saa tarnida Venemaale torusid, maiustusi, rongivaguneid ja paljusid muid tooteid, millest sõltuvad töökohad, palgad ja pensionifondide sissemaksed,» ütles ta.

Peaministri sõnul teeb Ukraina valitsus kõik endast oleneva, et suhteid Venemaaga läbivalt parandada.

«Ma ütlen ausalt - ei ole meie süü, et me ei ole kõikide nende aastate jooksul jõudnud kokkuleppele mittekasumliku gaasihinna vähendamise osas. Me maksame gaasi eest maailma kõrgeimat hinda,» ütles Azarov.

Valitsusjuht sõnas ka, et peab absurdseks olukorda, kus 3000 kilomeetri kauguselt tarnitav Euroopa gaas on Ukraina jaoks soodsam kui Vene gaas.

«Kas sellised on turutingimused? Ei, need ei ole turutingimused. See on sama kuritegu, mille saatis korda Tõmošenko» lausus ta.

Azarov toonitas, et Kiiev jätkab tööd gaasitarne küsimuse lahendamiseks, «ehkki palju oleneb seejuures Vene valitsusest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles