Tšehhid ei usu valimistest lahendust poliitilisele kriisile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Neli viiendikku tšehhidest ei usu, et eile lõppenud parlamendivalimised võiksid riigis maad võtnud poliitilisele kriisile lõpu teha, ehkki peaaegu pooled on tulemustega rahul, vahendas uudisteportaal ČeskéNoviny agentuuri TNS Aisa arvamusuuringu tulemusi.

Tšehhi televisiooni tellimusel laupäeva õhtul läbi viidud küsitlus hõlmas 600 inimest.

Valimised võitis 20,45 toetusprotsendiga Sotsiaaldemokraatlik Partei, järgnes populistlik ANO 211 18,65 protsendiga.

Kommunistid (KSČM) said 14,91 protsenti häältest, välisminister Karel Schwarzenbergi juhitav erakond TOP 09 kogus 11,99 protsenti häältest, endist võimuerakonda Kodanike Demokraatlik Partei (ODS) toetas 7,72 protsenti valijatest ning Jaapani päritolu ärimehe Tomio Okamura asutatud Otsedemokraatia Koidik (UPD) pälvis 6,88 protsendi hääletanute toetuse.

Kristlik-Demokraatlik Partei (KDU–ČSL) sai 6,78 protsenti häältest.

Tervelt 80 protsenti inimestest arvab, et jõudude tasakaal uues parlamendi alamkojas ei paku väljapääsu pikaajalisest poliitilisest kriisist, ilmneb küsitlustulemustest. Vaid 18 protsendi meelest suudab uus saadikutekoda riigi kriisist välja viia.

Samas on 48 protsenti valijaist tulemustega rahul ja seitse protsenti väga rahul. Rahulolematuid on 43 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles