Saakašvili ei kavatse Gruusiast lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili käis valimas Thbilisis.
Mihheil Saakašvili käis valimas Thbilisis. Foto: SCANPIX

Gruusia presidendi Mihheil Saakašvili kinnitusel ei kavatse ta pärast riigipea ametist lahkumist kodumaalt lahkuda.

Gruusia peaminister Bidžina Ivanišvili pole välistanud, et Saakašvili ametiaja lõppedes võivad õiguskaitseorganid algatada tema suhtes kriminaalasja. Kuigi paljud Saakašvili liitlased on sattunud vanglasse, on Ivanišvili eitanud igasugust poliitilist tagakiusamist.

2012. aasta oktoobris valimised võitnud valitsusjuhi sõnul tuleks uurida Saakašvili võimalikku rolli seoses peaminister Zurab Žvania surmaga 2006. aastal, aga ka 2011. aasta 26. mai meeleavalduse laialiajamisega.

Saakašvili ütles Musta mere ääres asuvas Anaklias ajakirjanikele, et kuigi täna on valimispäev, siis tema jaoks on see ka tavaline tööpäev. «Minu jaoks on see harilik päev, ma ei kandideeri ju neil valimistel, ega ju?» märkis Saakašvili Gruusia uudisteportaali civil.ge vahendusel, lisades.

Saakašvili rõhutas, et uue põhiseaduse järgi on tulevase riigipea roll senisest väiksem, kuna märkimisväärne osa presidendivõimust läheb edaspidi parlamendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles