Soomes napib pagulasi ootavaid omavalitsusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pagulane lapsega Bulgaaria pealinnas Sofias.
Süüria pagulane lapsega Bulgaaria pealinnas Sofias. Foto: SCANPIX

Paljud Soome omavalitsused on pagulaste vastuvõtmise osas tõrksad. Nende hinnangul ei kata keskvalitsuse toetused sellega seotud kulusid, kirjutab Soome suurim rootsikeelne päevaleht Hufvudstadsbladet.


Soome võtab aastas vastu 750 väljaspool nende riiki ÜRO pagulasagentuurilt (UNHCRilt) pagulase staatuse saanud inimest. Nende süsteemi järgi peaksid kohalikud omavalitsused seejärel vabatahtlikult pagulasi enda piirkondadesse elama võtma, kuid praeguselt hetkel on vabatahtlikest tõsine nappus.

Vaid veerand Soome omavalitsustest ehk 72 kõigist 320st on sõlminud lepingu pagulaste vastuvõtmiseks.

Praeguse seisuga on vastuvõtukvoodiga tulevatest inimestest tänavu vaid 36 Soome jõudnud. 300 ootab oma kohta Soomes aga välismaal asuvates pagulaslaagrites.

Tuleval aastal plaanib Soome vastu võtta ÜRO-lt vastava staatuse saanud 1050 pagulast, tavapärasest suuremaks otsustas Soome kvoodi teha seoses Süüria olukorraga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles