Kõrgõzstan pakub tasu endiste tippametnike tabamiseni viiva info eest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani eliitüksuse sõdurid heiskasid Ala-Too väljakule riigilipu 29.aprillil ja seda esimest korda pärast riigipööret. Tavaolukorras toimub see tseremoonia iga päev.
Kõrgõzstani eliitüksuse sõdurid heiskasid Ala-Too väljakule riigilipu 29.aprillil ja seda esimest korda pärast riigipööret. Tavaolukorras toimub see tseremoonia iga päev. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani vahevalitsus pakub kuni 100 000 dollarit informatsiooni eest, mis viib endiste tippametnike, sealhulgas ka ekspresident Kurmanbek Bakijevi sugulaste tabamiseni.


Bakijevi kolm venda ja 33-aastane poeg Maksim on tagaotsitavate nimekirjas, rääkis valitsuse esindaja RIA Novosti vahendusel.

Maksim Bakijev oli varem riikliku investeerimisfondi juht.

Ekspeaminister Danijar Usenov ja rahvusliku julgeolekuameti eksjuht Murat Sutalinov on tagaotsitavad, kuna neid tahetakse võtta vastutusele opositsiooni toetajate tapmise pärast.

Pressiesindaja kinnitusel on võimaliku informatsiooni korral igasugune konfidentsiaalsus garanteeritud.

Kurmanbek Bakijev kaotas presidendikoha aprilli alguses toimunud riigipöörde tulemusel. Praegu redutab ta Valgevenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles