OSCE: Gruusia on endistele liiduvabariikidele demokraatia eeskuju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gruusia on endistele nõukogude liiduvabariikidele näide demokraatliku riigi ja selle kohta, kuidas on võimalik võimu rahumeelne üleminek ühelt poliitiliselt jõult teisele, ütles Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) parlamentaarse assamblee eriesindaja Taga-Kaukaasias João Soares.

Eilsete presidendivalimiste ajal mitut Thbilisi valimisjaoskonda külastanud Soares kinnitas, et kõik toimus reeglitekohaselt.

Gruusia valimisi tunnustas esmaspäeval ka europarlamendi saadik Krzysztof Lisek, kelle sõnul valimisjaoskondade töötajad olid saanud hea ettevalmistuse ja valimised kulgesid rahulikult.

Valijad hakkasid jaoskondadesse tulema juba kell kaheksa hommikul, mis näitas nende soovi valimistel oma sõna öelda, lisas Lisek.

Gruusia presidendivalimised võitis pühapäeval esialgsetel ametlikel andmetel kindlalt miljardärist peaministri Bidzina Ivanišvili liitlane akadeemik Giorgi Margvelašvili.

Valimistel ei olnud panused nii suured kui eelmistel kordadel, sest põhiseadusmuudatusega peab ametist lahkuva Mihheil Saakašvili mantlipärija loovutama osa võimust peaministrile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles