Küprose mustlaste seast otsitakse mudilasena röövitud britti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Needhami vanaema Christine (vasakul) ja praeguseks 41-aastane ema Kerry Needham aasta eest.
Ben Needhami vanaema Christine (vasakul) ja praeguseks 41-aastane ema Kerry Needham aasta eest. Foto: SCANPIX

Küprose politsei teatas täna, et uurib väiteid, justkui oleks 1991. aastal Kreekale kuuluval Kosi saarel mudilasena röövitud meest hiljuti nende riigis nähtud.


«Uurimine on alanud ja see käivitati pärast seda, kui me saime Interpolilt sõnumi,» rääkis politsei pressiesindaja. «Aga praegu pole midagi konkreetset teatada.»

Ben Needhami juhtumi uurimine sai uue hoo, kui Kreeka võimudele anti video Küprosel nähtud mehest, kelle välimus sarnanes arvutimudelile sellest, milline võiks lapsena röövitu välja näha 23-aastaselt.

Kreeka politsei teatas ka Ben Needhami perekonnale videost, kus kirjeldatud noormees osaleb mustlaste usutalitusel sadamalinnas Limassolis.

Video filminud inimene, kelle isik jäi anonüümseks, andis selle politseile üle möödunud nädalal pärast seda, kui avalikuks tuli Kreekas mustlaslaagris võõras perekonnas elanud blondi Maria juhtum ning hakati paralleele tooma tema ja perepuhkuse ajal Kosil kadunud 21-kuuse Beni juhtumiga.

Briti meedia kohaselt kavatseb ka röövitud poisi ema Kerry reisida Küprosele, kui asitõendid tunduvad usaldusväärsed. Kui mustlastega videol olnud mees üles leitakse, soovivad Kreeka uurijad võtta temalt DNA-proovi.

Kreeka lehtede kohaselt on videoklipil oleval mehel helepruunid juuksed ja sinised silmad ning Küprosele kolis ta koos mustlasperega mõne aasta eest selleks, et vältida Kreekas kohustuslikku ajateenistust.

Ben kadus 1991. aasta 24. juulil Kosilt, kus ta puhkas koos vanavanemate Eddie ja Christine Needhamiga. Laps mängis perele kuuluva remondis talumaja eest, kui umbes kell 14.30 avastasid täiskasvanud, et ta on kadunud.

Möödunud nädalal tehti DNA-test ühele Põhja-Kreekas Thessalonikis elavale heledapäisele mustlasmehele, kelle puhul kahtlustati samuti, et ta võiks olla Ben. Selle testi tulemused osutusid aga negatiivseiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles