Allikas: USA droon ründas Somaalias al-Shabaabi juhtfiguure

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon
USA droon Foto: SCANPIX

Somaalia sissirühmituse al-Shabaab juhtfiguure sõidutanud auto sai esmaspäeval pealinnast Muqdishost USA  droonilt raketitabamuse, ütles Ühendriikide valitsusametnik.

Anonüümsust palunud ametnik kinnitas meedia teateid õhurünnakust terrorivõrgustiku Al-Qaedaga seotud al-Shabaabi juhtfiguuridele, kuid ei täpsustanud sihtmärkide nimesid.

«Me jagame Somaalia muret al-Shabaabi tegevust pärast,» lisas ametnik.

Rünnaku toimumisest olid varem teatanud pealtnägijad.

«Meile teadaolevalt tabas ühte al-Shabaabi sõidukit Jilibi lähedal rakett,» ütles kohalik elanik Abdi Moalim telefonitsi AFPle. «Kuulsime seda sündmuspaiga lähedal viibinud inimestelt. Autos oli vähemalt kolm inimest,» lisas ta.

Anonüümsust palunud teine kohalik elanik ütles, et kuulis plahvatust ja lennuki ülelendu. «Me ei tea, kes rünnakus surma sai, kuid saan kinnitada rünnaku toimumist. Kuulsin lennuki ülelendu ja mõne minuti pärast kõmatas tugev plahvatus. Keegi ei julge minna kontrollima, mis tegelikult juhtus. Al-Shabaab tapab teid,» selgitas ta.

Sissirühmitus ei ole juhtunut seni kommenteerinud.

USA mereväe eriüksus Navy Seal üritas oktoobri alguses Somaalia lõunaosa sadamalinnas Barawes edutult kinni võtta sissirühmituse juhtfiguuri Abdulkadir Mohamed Abdulkadiri, keda tuntakse ka nime all Ikrima.

Somaalia päritolu kenyalane Abulkadir on seotud kahe terrorivõrgustiku Al-Qaeda praeguseks hukkunud juhtivliikmega, kes olid seotud 1998. aasta pommirünnakutes Ühendriikide Kenya ja Tansaania saatkondade vastu.

Al-Shabaabi mässulised korraldasid septembris veresauna Kenya pealinnas Westgate'i kaubanduskeskuses, tappes nelja päeva vältel 67 inimest, teiste seas Suurbritannia ja USA kodanikke.

Ühendriikidel on Ida-Aafrikas, näiteks Djiboutis ja Etioopia lõunaosas, kasutusel mitu lennuvälja, kust riik korraldab Reaper-tüüpi droonidega operatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles