Saakašvili sõitis välisministeeriumi teadmata Brüsselisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia senine president Mihheil Saakašvili valimisjaoskonnas.
Gruusia senine president Mihheil Saakašvili valimisjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Ametist lahkuv Gruusia president Mihheil Saakašvili sõitis Brüsselisse, ilma et oleks välisministeeriumi oma visiidist teavitanud.

Asevälisminister David Zalkaliani ütles tänases teabetunnis, et välisametkond ei osalenud selle visiidi ettevalmistamises. Samuti ei ole tema sõnul välisministeeriumile teada Saakašvilil Brüsselis toimuvate kohtumiste graafik.

Saakašvili ja Thbilisi linnapea Gigi Ugulava lendasid ööl vastu tänast Brüsselisse ning Gruusia meedia andmeil kavatsevad nad seal kohtuda Euroopa Liidu juhtivate ametiisikutega.

Gruusia pühapäeval peetud presidendivalimised võitis Saakašvili rivaalist peaministri Bidzina Ivanišvili liitlane Giorgi Margvelašvili.

Valimised tähistasid kaks viieaastast ametiaega võimul olnud Saakašvili presidendiaja lõppu. Ta kutsus oma toetajaid valimistulemustega leppima, ehkki nimetas neid «tõsiseks kõrvalekaldeks» Gruusia arengu teel.

Lääneriigid on avaldanud muret seoses valikulise õigusemõistmisega, mis on viinud mitmed Saakašvili lähedased liitlased pärast tema partei võimult tõukamist trellide taha.

2003. aastal rooside revolutsiooniga võimule tulnud Saakašvili on kärpinud riigis korruptsiooni, rajanud uue taristu ja reforminud majandust. Kuid tema reformid on ka paljusid vihastanud ning opositsiooni meeleavalduste brutaalne mahasurumine on määrinud tema mainet edumeelse demokraadina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles