Ojuland kinnitas kohtumist Saakašviliga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Liis Treimann

Eurosaadik Kristiina Ojuland kinnitas Postimehele laekunud vihjet, et ta kohtub Brüsselis ametist lahkuva Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga. See kohtumine leiab tema sõnul aga aset alles tuleval nädalal.


«Ta tuleb 6. novembril ja praegu on mu tõesti kohtumine temaga plaanis,» ütles Ojuland telefonitsi Postimehele. Ta tunnistas, et kuna kutse esitati möödunud nädalal suuliselt ja paberil veel temani jõudnud pole, ei oska ta kohe peast öelda, kes selle korraldaja on: Gruusia esindus Brüsselis või presidendi kantselei.

«Nii palju, kui mina aru saan, on see väikeses ringis Gruusia sõpradele toimuv õhtusöök,» kirjeldas ta. «Võimalik, et me saame ka nelja silma all vestelda, aga praegu tean ma seda, et toimub õhtusöök, kuhu on kutsutud Euroopa Parlamendi saadikuid.»

Ojulandi sõnul on kutsututeks väljakujunenud ring erinevatesse parteiperedesse kuuluvatest eurosaadikutest, kes on oma praeguse mandaadi ajal Gruusiat toetanud – resolutsioone vastu võtta, lobitööd teha

Rääkides Gruusia üldisest olukorras pärast valimisi, tunnistas Ojuland, et küsimärke on seal üleval rohkem kui osatakse vastata. «Kõige suurem küsimärk on muidugi see, mis saab valitsusest, kes saab peaministriks,» nentis ta. «Kahe viimase nädala jooksul olen ma kohtunud nii koalitsiooni kui opositsiooni esindajatega nii Brüsselis kui Strasbourgis. Ja keegi ei osanud veel vähemalt eelmisel nädalal küll öelda, kes võiks olla järgmine peaminister.»

«Ja muidugi on pingeline olukord [Gruusia separatistliku piirkonna] Lõuna-Osseetia-Gruusia piiril, seal on päris tõsised probleemid. Ma arvan, et sellel peaks EL niikuinii pidevalt silma peal hoidma, et pinged ei kasvaks,» lisas Ojuland. «Venemaa teatavasti liigutab seda piiri kogu aeg ühepoolselt edasi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles