Saksa välisluurejuht eitab nuhkimist Washingtoni saatkonnast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa saatkonna nimetahvel
Saksa saatkonna nimetahvel Foto: WWW.GERMANY.INFO

Saksa välisluureagentuuri (BND) juht lükkas täna tagasi väited, et Berliin viis oma USA saatkonnast läbi luureoperatsioone.

«Saksa saatkonnast Washingtonis ei toimunud mitte mingit telekommunikatsiooniluuret,» kinnitas Gerhard Schindler ajalehe Zeit võrguväljaandele.

Teated USA riikliku julgeolekuameti (NSA) pealtkuulamisest, mis hõlmas teiste välisliidrite hulgas ka Saksa kantsleri Angela Merkeli mobiiltelefonikõnesid, on vallandanud pahameele Saksamaal ja mujal Euroopas.

Teisipäeval väitsid NSA juht Keith Alexander ja riikliku luureteenistuse juht James Clapper, et ka teised riigid luuravad Ühendriikide liidrite järele.

Nende sõnul on süüdistused miljonite eurooplaste telefonikõnede kohta andmete kogumises «täiesti valed».

Saksa valitsuse ja luureametkondade esindajad kohtuvad kolmapäeval Washingtonis USA valitsuse esindajatega, et luureprobleeme arutada, teatas uudisteagentuur DPA. Berliini eesmärgiks on kahepoolne kokkulepe, millega Washington peaks nõustuma loobuma valitsuse, ametnike ja diplomaatiliste esinduste järele luuramisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles