Forbes nimetas Putini maailma mõjukamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

USA ajakirja Forbes reastas taas kord maailma mõjukamad inimesed, kellest kõige mõjukamaks peeti Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

Mullu vastavas tabelis kolmanda koha saavutanud Putinile järgnes Ühendriikide president Barack Obama, kes troonis möödunud aasta edetabelit.

Forbes põhjendas otsust sellega, et Putin on tugevdanud aastaga oma kontrolli Venemaa üle, samas kui Obama seisis silmitsi valitsusasutuste seisakuga, Ühendriikide riikliku julgeolekuagentuuri NSA lekete ja muude probleemidega. Samuti mainis ajakiri tegurina Süüriat, kus Putinil õnnestus Obama nurka mängida.

Putinile ja Obamale järgnesid Hiina president ning kompartei peasekretär Xi Jinping, paavst Franciscus, Saksa liidukantsler Angela Merkel, Microsofti asutaja ja filantroop Bill Gates, USA föderaalreservi juht Ben Bernanke. Esikümne lõpetasid Saudi Araabia kuningas Abdullah, Euroopa Keskpanga president Mario Draghi ja maailma suurima jaekaubandusketi Wal-Mart juht Michael Duke. 

Kokku reastas Forbes oma nimekirjas 72 inimest. Tabelit saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles