Forbes valis Merkeli taas maailma mõjukaimaks naiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukanstler Angela Merkel.
Saksa liidukanstler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Kui USA ajakiri Forbes valis tänavu kõige mõjukamaks inimeseks Venemaa presidendi Vladimir Putini, siis mõjukaimaks naiseks peab toimetus endiselt Saksa liidukantsler Angela Merkelit.

Merkel on Forbese mõjukaima naise tiitli pälvinud aastatel 2006-2009 ning 2011-2013. 2010. aastal edestasid teda USA esileedi Michelle Obama, toidukontserni Kraft Foods juht Irene Rosenfeld ning telesaatejuht Oprah Winfrey.

Mullu tõusis Merkel mõjukamate inimeste edetabelis teisele kohale, jäädes alla vaid USA riigipeale Barack Obamale. Seejuures polnud ükski naine varem nii kõrgele kohale tõusnud.

Tänavu edestasid Merkelit lisaks Putinile ja Obamale ka Hiina liider Xi Jinping ning paavst Franciscus.

Merkeli järel on kõige mõjukamad naised Brasiilia riigipea Dilma Rousseff, kes sai tabelis 20. koha. Talle järgnes India de facto riigipea Sonia Gandhi, kes saavutas 21. koha Prantslasest Rahvusvahelise Valuutafondi juht Christine Lagarde oli 35. ning Maailma Tervishoiuorganisatsiooni juht Margaret Chan 59..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles