Gruusia eksminister Ahhalaia mõisteti ühes süüdistuspunktis õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Thbilisi linnakohus mõistis Gruusia endise kaitse- ja siseministri Batšo Ahhalaia täna õigeks süüdistuspunktis, mis puudutab seitsme sisevägede sõduri alandamist ja peksmist.

Ahhalaiat süüdistati seitsme siseministeeriumi eriüksuse sõduri peksmises toonase opositsioonijõu Gruusia Unistus toetamise eest. Koos ekskaitseministriga mõisteti õigeks veel seitse kohtualust.

Ahhalaia ja kaaskohtualused väitsid, et prokurörid üritasid kujutada eriüksuse sõduritele mõeldud ränkraskeid väljaõppekursusi ebainimliku kohtlemisena, edastas portaal civil.ge

Tegemist on teise kohtuasjaga, milles endine kaitseminister on õigeks mõistetud. Augustis mõisteti ta õigeks kohtuasjas, milles teda süüdistati volituste ületamises, ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja piinamises.

Varem sel nädalal mõistis linnakohus Ahhalaia kolmeks aastaks ja üheksaks kuuks vangi ebaproportsionaalse jõu kasutamise eest vanglamässu mahasurumisel 2006. aastal, mille käigus sai surma seitse ja vigastada kümneid kinnipeetavaid.

Ahhalaia oli toona vanglaameti ülem.

Kohtuotsuse järgi ei tohi võimu kuritarvitamises süüdi mõistetud eksminister vanglast vabanemise järel kahe aasta ja kolme kuu kestel valitsuses ühelgi ametikohal töötada.
Lisaks määras kohus süüdimõistetule 4000 lari (1735 euro) suuruse trahvi.

Ahhalaiat süüdistatakse eraldiseisvas kohtuasjas veel karistuse kandmiseks privilegeeritud tingimuste võimaldamises isikutele, kes mõisteti süüdi Thbilisi elaniku Sandro Girgvliani tapmisega seotud kohtuasjas.

Ekskaitseminister peab kõiki enda vastu esitatud süüdistusi poliitiliseks kättemaksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles