Vahistati New Yorgi pommirünnaku kahtlusalune

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud eile Times Square'il.
Politseinikud eile Times Square'il. Foto: SCANPIX

Laupäeval nurjunud autopommirünnaku tõttu New Yorgis Times Square'il on vahi alla võetud Pakistani päritolu USA kodanik, teatasid Ühendriikide uudistevõrgud.


Justiitsminister Eric Holder teatas pressikonverentsil, et mees on 30-aastane Shahzad Faisal, kes vahistati kohaliku aja järgi kesköösel (Eesti aja järgi kella seitsme paiku hommikul) John F. Kennedy lennujaamas, kui ta üritas minna Dubaisse suunduva lennuki pardale.



Holderi sõnul politseioperatsioon jätkub ning võimud otsivad taga ka teisi kahtlusaluseid.

New York Timesi teatel elas vahi alla võetud kahtlusalune Connecticuti osariigis.

Seni on kavandatud pommirünnaku eest vastutuse võtnud vaid Pakistani rühmitus Tehrik-e-Taliban, kuid võimude sõnul ei ole mingeid tõendeid rünnaku seotusest Al-Qaeda, talibite või ühegi teise rühmitusega. Samuti pole teada, kas selle taga oli üks või mitu isikut.

New Yorgi politsei teatel oleks Times Square'ile jäetud Nissan Pathfinderist leitud bensiin, propaan, ilutulestikumaterjal ja üle 45 kilo väetise põhjustanud suure tulekera, purustanud aknaid ja toonud USA suurima linna ühes käidavamas kohas kaasa palju inimohvreid. Siiski polnud pomm nii võimas, et võinuks mõne lähedalasuva hoone varisema panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles