Liibanonis vabastatud sakslasi süüdistatakse uimastikuriteos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis Bekaa orgu Zahle linna viiv maantee.
Liibanonis Bekaa orgu Zahle linna viiv maantee. Foto: Raigo Pajula

Kaks Liibanonis röövitud Saksa kodanikku vahistati täna kohe pärast vabastamist süüdistatuna uimastite salakaubaveos, teatas Liibanoni riiklik uudisteagentuur NNA.

«Reede õhtul Bekaa orus röövitud sakslased vabastati laupäeva hommikul, kuid politsei vahistas nad uimastisüüdistuse alusel, röövijate otsingud jätkuvad,» edastas NNA.

Saksa valitsuse pressiesindaja kinnitas, et kaks sakslast on Liibanoni politsei käes. «Saksa saatkond Liibanonis ja välisministeerium tegelevad juhtumiga,» lisas välisministeeriumi eestkõneleja Berliinis AFP-le.

Eestkõneleja sõnul on välisministeerium ühenduses nii kinnipeetud sakslaste kui ka Liibanoni võimudega.

Tundmatud isikud nõudsid reedel röövitud sakslaste eest väidetavalt lunaraha 6000 eurot.

Anonüümsust palunud Liibanoni julgeolekuametniku sõnul oli rööv tõenäoliselt ajendatud «rahalistest põhjustest» ja sel puudusid poliitilised motiivid.

Sakslased rööviti reedel kristlastega asustatud Shrifa külas, mille lähistel asub Bekaa oru osa, kus kasvatatakse hašišit. Praeguseks pole selge, miks sakslased piirkonna pealinnast Baalbekist 15 kilomeetri kaugusel asuvas Shrifas viibisid.

Bekaa orus võimutsevad mõjukad klannid, kes kasutavad sageli konfliktide lahendamiseks inimrööve või pantvangistavad lunaraha saamiseks ärimehi ja välismaalasi. Viimane suurem intsident regioonis oli 2011. aasta märtsis, kui samas piirkonnas rööviti seitse eestlast, kes vabastati neli kuud hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles