Pakistani minister: Talibani juhi surm ei nurja kõnelusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakimullah Mehsud
Hakimullah Mehsud Foto: SCANPIX

Pakistan ei lase islamiliikumise Taliban Pakistani haru juhi Hakimullah Mehsudi surmal USA droonirünnakus nurjata plaanitavaid rahukõnelusi, kinnitas infominister Pervez Rasheed.

Rasheed ütles ajakirjanikele, et valitsus soovib jätkata plaaniga alustada Tehreek-e-Taliban Pakistani mässulistega rahuläbirääkimisi.

«Võib öelda, et seekord tabas droon rahukõnelusi, kuid me ei luba läbirääkimistel katkeda,» ütles minister.

Rasheedi sõnul on Pakistan 40 000 - 50 000 sissirünnakute ohvrile vaatamata rahukõnelustele pühendunud. «Seetõttu olen ma veendunud, et ka teine osapool näitab üles samasugust suhtumist,» lisas minister.

Pakistani Talibani liider Hakimullah Mehsud hukkus reedel Põhja-Waziristani hõimualal USA mehitamata luurelennuki rünnakus.

«Oleme uhked Hakimullah Mehsudi märtrisurma üle. Me jätkame tegevust,» ütles Talibani Pakistani haru kõneisik Azam Tariq teadmata kohast telefonitsi AP-le.

Luureallikate ja mässuliste andmeil koguneb Talibani juhtkond laupäeval Põhja-Waziristani hõimualal, et valida liikumisele Mehsudi asemel uus juht. Peamisteks kandidaatideks peetakse liikumise juhti Swati orus mulla Fazlullah´t ning Talibani liidrit Lõuna-Waziristani hõimualal Khan Sayedi.

Pakistani valitsusjuht Nawaz Sharif  valiti peaministriks sel aastal suuresti tänu lubadusele alustada läbirääkimisi riigi loodeosa hõimualade mässajatega, kes on tapnud tuhandeid tsiviilisikuid ja julgeolekujõudude liikmeid.

Sharif sai oktoobris suuremate parteide toetuse dialoogi alustamiseks ja tuge lubas ka mõjuvõimas relvajõudude ülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles