Läti: Rasmusseni visiit tõestab alliansi toetust regioonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmussen eelseisev visiit Lätisse tõestab alliansi toetust regiooni julgeolekule, märkis Läti välisministeerium tänases avalduses.

Rasmussen saabub Lätisse 6. novembril seoses täna Balti riikides ja Poolas alanud NATO reageerimisjõudude õppustega «Steadfast Jazz 2013». NATO peasekretär kohtub visiidi käigus Läti presidendi Andris Bērziņši, peaminister Valdis Dombrovskise, kaitseminister Artis Pabriksi ja välisminister Edgars Rinkēvičsiga.

Rinkēvičsi sõnul tõestab Rasmusseni Läti-visiit alliansi toetust regiooni julgeoleku tugevdamisele. «Olen kindel, et alanud õppused annavad uut hoogu meie sõjalise valmisoleku ja kaitsevõime tugevdamisse,» ütles välisminister.

NATO õppused Steadfast Jazz 2013, millest võtab osa 6000 sõjaväelast 18 liikmesriigist, Soomest, Rootsist ja Ukrainast, kestavad 2.-9. novembrini.

Õppuste juhtstaap asub Lätis Ādažis, taktikaline osa viiakse läbi Poolas Drawsko Pomorskie polügoonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles