Los Angelese lennujaamatulistaja kavatses tappa mitmeid turvatöötajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Los Angelese lennujaamas.
Politseinikud Los Angelese lennujaamas. Foto: SCANPIX

Ühendriikides Los Angelese rahvusvahelises lennujaamas (LAX) poolautomaatrelvast tule avanud mees kavatses tappa mitmeid turvatöötajaid, teatas eile Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

«Lennujaama kaasavõetud kotist leiti käsitsikirjutatud avaldus, millest selgub, et ta tegi teadliku otsuse tappa võimalikult palju transporditeenistuse turvatöötajaid,» kinnitas FBI Los Angelese osakonna juhtaja David Bowdich.

«Ta pöördus kirjas otseselt nende poole ja kinnitas, et tahab külvata hirmu nende reeturlikesse meeltesse,» lisas Bowdich.

Reedel aset leidnud tulistamises sai surma 39-aastane turvatöötaja Gerardo Hernandez ja seitse inimest haavata, lennujaam evakueeriti osaliselt ning kõik väljuvad lennud peatati.

FBI informatsiooni kohaselt oli ründajaks kohalikku päritolu Paul Anthony Ciancia, kel «olid tugevad valitsusvastased vaated».

Prokuratuur teavitas omakorda, et Cianciale esitatakse süüdistus turvatöötaja mõrvas ja veel mitmetes vägivallategudes, mille eest süüdimõistmisel võib meest oodata surmanuhtlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles