10-aastase filipiinlanna mängimine aitas tuvastada üle tuhande pedofiili

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi küberseksiorjusest päästetud teismelised filipiinide tüdrukud.
Kolm aastat tagasi küberseksiorjusest päästetud teismelised filipiinide tüdrukud. Foto: SCANPIX

Hollandi inimõiguslased teatasid täna, et luues veebiseksi pakkuva 10-aastase Sweetie-nimelise filipiinide tüdruku libakonto, õnnestus neil tuvastada üle tuhande pedofiili üle maailma.


Organisatsiooni Terre des Hommes Hollandi osakond andis politseile rohkem kui tuhande sellise inimese kontaktid, kes olid valmis veebiseksi eest lapsega maksma. «Nad olid valmis Sweetiele maksma seksuaalsete tegude eest veebikaamera ees,» kirjeldas liikumise juht Albert Jaap van Santbrink.

Organisatsiooni teatel soovisid nad niimoodi hoiatada jätkuvalt suhteliselt tundmatu, kuid väga kiiresti leviva uue pedofiiliavormi eest. Juba ainuüksi Filipiinidel on sellel kümneid tuhandeid ohvreid.

Sweetie «loodi» Amsterdamis ja saadeti siis internetti jututubadesse.

Kümnenädalase perioodi jooksul lähenes talle rohkem kui 20 000 pedofiili, kes palusid seksuaalseid etteasteid veebikaamera vahendusel. Samal ajal, kui nad arvasid, et räägivad väikese tüdrukuga nilbet juttu, kogusid inimõiguslased tegelikult nende inimeste kohta infot.

«Suuremate ressurssidega olnuks lihtne tuvastada 10 000 inimest,» lisas Guyt.

«Suurim probleem on selles, et politsei ei tegutse enne, kui lapsohver kirjutab avalduse, kuid lapsed ei anna sellistest kuritegudest teada peaaegu kunagi,» nentis kampaania juht Hans Guyt.

Nende liikumine tahab, et politseil üle maailma oleks luba aktiivselt «patrullida» jututubades, kus selline kuritarvitamine aset leiab. «Internet on vaba, aga mitte seadusetu,» ütles Guyt.

ÜRO ja FBI hinnangul tegutseb igal ajal veebis keskmiselt 750 000 lastenoolijat, teatas Terre des Hommes. Siiani on laste kallal veebikaamera seksiturismi harrastamises süüdi mõistetud vaid kuus inimesi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles