Gruusia uus president keeldub Saakašvili ehitatud residentsi kolimast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia uueks presidendiks valitud Giorgi Margvelašvili teatas, et ta keeldub kolimast luksuslikku presidendiresidentsi, mille senine riigipea Mihheil Saakašvili lasi 200 miljoni dollari eest pealinna Thbilisisse ehitada.

Margvelašvili ütles, et talle piisab ka riigikantselei hoones asuvast tagasihoidlikust apartemendist seniks, kuni jõuab lõpule pealinna südames Atoneli tänaval asuva 19. sajandist pärit hoone renoveerimine. Aastaid tagasi paiknes selles hoones USA saatkond. Mitukümmend miljonit maksma minevate renoveerimistöödega tehti algust juba eelmise võimu ajal. Hoonest pidi saama tulevase peaministri residents.

Gruusia võimud otsivad vastvalminud presidendiresidentsile uut omanikku. Parlamendienamuse liider David Saganelidze on ajakirjanduses öelnud, et võib-olla kolib sinna tehnoloogiaülikool.

Margvelašvili vahetab Gruusia presidendi ametikohal praeguse riigipea Mihheil Saakašvili välja 17. novembril. Oktoobri lõpus peetud valimised tähistasid kaks viieaastast ametiaega võimul olnud Saakašvili võimuaja lõppu. Saakašvili erakond kaotas parlamendis enamuse 2012. aastal ja peaministriks sai tema rivaal Bidzina Ivanišvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles