Interpol ootab inimõiguslastelt pedofiilide kohta kogutud infot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiga loodud 10-aastane Sweetie, kes nägi välja ja liikus nagu tõeline tüdruk.
Arvutiga loodud 10-aastane Sweetie, kes nägi välja ja liikus nagu tõeline tüdruk. Foto: SCANPIX

Interpol teatas täna, et ootab Hollandi võimudelt infot seoses inimõigustega tegeleva liikumise Terres des Hommes teatega, et neil õnnestus 10-aastase filipiinlanna libakontoga tuvastada üle tuhande veebipedofiili.

Interpoli teatel on nad Terres des Hommes’i operatsioonist teadlikud, kui pole saanud mingeid asitõendeid. «Interpolile ei antud mitte mingisugust informatsiooni ei sellest uurimisest ega raportist ei antud enne avaldamist,» ütles Interpol oma avalduses. «Hollandi võimud edastavad materjali pärast oma hinnangu andmist Interpolile.»

Terre des Hommes teatas eile, et Sweetie-nimelist filipiinide tüdrukut mängides õnnestus neil jututubadest tabada tuhatkond lapsenoolijat. Kümnenädalase perioodi vältel, mis Sweetie internetis tegutses, lähenes talle üle 20 000 inimese 71 erinevast riigist.

Interpol lisas, et tunnustab valitsusväliste organisatsioonide pingutusi laste kaitseks, kuid igasugust kriminaaluurimist peaksid läbi viima siiski professionaalsed korrakaitsjad.

Lisatud video sellest, kuidas Sweetie jutustab täpselt sellest, mida mehed tal veebikaamerate ees teha palusid ja mida nad ise samal ajal tegid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles