Kosovos korraldatakse äärmuslaste rünnakute tõttu osalised kordusvalimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond Mitrovicas.
Valimisjaoskond Mitrovicas. Foto: SCANPIX

Kosovo võimud teatasid täna, et riigi põhjaosas Mitrovicas korraldatakse kolmes ringkonnas valmispäeval toime pandud vägivallaktide tõttu kordusvalimised.

Etniliste serblastega asustatud Kosovo põhjaosas Mitrovicas, tungisid möödunud nädalal valimispäeva õhtul jaoskonda maskides äärmuslased, pihustasid pisargaasi, peksid ametnikke ja valijaid ning lõhkusid valimiskastid ära.

Kordusvalimiste aega ei ole keskvalimiskomisjoni esimehe Valdete Daka sõnul veel paika pandudu. Ülejäänud kolmes peamiselt serblastega asustatud ringkonnas loetakse valimistulemused kehtivaks.

Pühapäeval toimusid Euroopa noorima riigi, Kosovo, esimesed valimised. Kosovo elanikud on peamiselt etnilised albaanlased, ent vägivald puhkes vaid eelkõige serblastega asustatud piirkonnas. Maskides mehed tungisid valimisjaoskondadesse, pihustasid seal pisargaasi ning lõhkusid valimiskaste.

Kui vägivald välja arvata, olid Kosovo valimised EL-i vaatlejate hinnangul edukad.

Kosovo ja Serbia peaminister Hashim Thaçi ja Ivica Dačić arutasid valimisvägivalda täna Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Catherine Ashtoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles