Veneetsia kehtestab laguuni sisenevatele kruiisilaevadele piiranguid

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Venezia laguunis.
Kruiisilaev Venezia laguunis. Foto: SCANPIX

Itaalia kavatseb hakata piirama Venezia laguuni lubatavate kruiisilaevade arvu ja enam kui 96 000 tonnaažiga laevu sinna alates järgmise aasta novembrist ei lasta enam üldse.

Veneetsia elanike ja keskkonnakaitsjate protestid purustuste üle, mida tekitab suurte kruiisilaevade liikumine sellele õrnale linnale, on viimastel aastatel sagenenud, vahendas Reuters.

Peaminister Enrico Letta kohtus transpordi- ja kultuuriministritega ning pidas nõu ka Veneto maakonna kuberneri ja Veneetsia linnapeaga. Ta kiitis heaks plaani piirata või lõpetada üldse ära kruiisilaevade liiklus Venezia laguuni mõnes piirkonnas ja kuulsa Püha Markuse väljaku lähistel.

«Lõpuks on gigantsete kruiisilaevade sisenemise trend laguuni läbi saanud,» ütles Veneetsia linnapea Giorgio Orsoni. «Meil on kõrini sellest, et ülisuured kruiisilaevad tulevad vaid meetrite kaugusele Püha Markuse väljakust. Nüüdsest hakkavad kehtima kindlad suurusepiirangud laevadele, mis võivad Veneetsiasse siseneda.»

Hirmu linna edasise käekäigu üle suurendas 2012. aastal Giglio saare juures juhtunud õnnetus kruiisilaevaga Costa Concordia (114 500 tonni). Tookord kaotas elu 32 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles